Ud at spise

Det er en stor oplevelse at spise ude. Selvom Chianni er meget lille, er der flere gode steder at spise. Byen er igennem de år, hvor vi er kommet her, blevet ret specialiseret i gastronomi. Sammenlignet med de omkringliggende byer. Er man i Chianni i en uges tid, så er der faktisk så mange spisesteder nu, at man kan gå ud og spise et nyt sted hver aften.

Men der er også masse af fine steder i omegnen, hvor man kan spise.

Her lokale anbefalinger:

Le Vecchie Cantine (200 meter væk)

www.levecchiecantine.it

Via Farini, 14
Chianni PI, Italien
+39 0587 648164

Lækkert, midt i byen. Folk kommer langvejs fra for bl.a. at spise retter med vildsvin og trøffel. Om sommeren kan I spise på torvet. Fantastisk. Her spiser borgerskabet – og turisterne. Om torsdagen er der levende musik, men det er en smagssag, om man bryder sig om at få den gastronomiske nydelse forstyrret af musik (vi foretrækker de øvrige dage).

Le Vecchie Cantine er også et hotel med yderst rimelige priser for hotelværelser, taget niveauet i betragtning.

Locanda del Gallo Chianni (700 meter væk)

Via Castellinese, 10
Chianni PI, Italien
+39 0587 648160

Stor udsigt, gode bøffer og hjemmelavet pasta. Prøv også deres Sorbet-is. Ligger i gåafstand 400 fra byens centrum. Simone der overtog stedet for et par år tilbage har banket det op til et rigtigt godt niveau og det bliver bedre for hver gang vi kommer der. Absolut værdi for pengene.

Anna’s pizza (200 meter væk)

Via Roma 5
Chianni PI, Italien
+39 0587648174

 

Ligger i tilknytning til Anna’s Bar. Også gode pizzaer. Du kan også spise pasta mv. og sidde på pladsen uden for i sommermånederne. Der kan være travlt – særligt torsdag-lørdag, så forhør dig. Her kan man få sig en is og noget varmt eller koldt at drikke.

Chianni Bistro (200 meter væk)

Via Farini 8
Chianni PI, Italien
+39 391 409 6069

Dette hyggelige spisested er åbnet i juni 2019 af en af de lokale unge mænd fra Chianni. Det ligger som nabo til Le Vecchie Cantine på det centrale torv og deler udendørsserverings-areal med Vecchie Cantine. Maden er naturligvis ‘rustik italiensk’ med oste, pølser, skinker og pastaretter.

Bar Centrale (150 meter væk)

Via della Costituizione 2
Chianni PI, Italien

Uden tvivl dét sted i Chianni, hvor vi har drukket flest espressoer og aperol spritz’er igennem årene. Men her kan man også få en is , en kage eller en sandwich. Et perfekt sted at sætte sig, hvis man vil observer livet i Chianni., ikke mindst de lokale italienere

 

Il Boschetto (700 meter væk)

Via del Mercatale 4
Chianni PI, Italien

Il Boschetto er et nybygget område med ferielejligheder, pool, park, restaurant og dansegulv. Her bydes op til dans og bal! Mange af de lokale italienere kommer her om sommeren for at socialisere med hinanden og danse traditional italiensk ‘folkloristisk’ dans. Maden er mere simpel – her spiser man typisk pizza og drikker cola eller en øl. Tjek om det er åbent (spørg på Bar Centrale)

La Botteghina (2000 meter væk = bil)

Fattoria stil. Stor favorit. Nægter at rejse hjem uden at have været der. Lokalt toskansk køkken lavet af 4 mammaer. Kanin, ged, vildsvin, mv. Der er også noget for vegetarer, men det er begrænset. Rimeligt billigt og der, hvor bønderne spiser. Tager kun kontanter – så lad visa-kortet blive hjemme.

Via Veccia Pontederese 51
56030 Chianni PI
+39 0587647210

Desværre er der 2 km op ad bakken tilbage. Umuligt og farligt uden en bil.

Og så lige et par tips til spisesteder et godt stykke væk fra Chianni:

  • Livorno: Fiskerestauranten “Osteria della Venezia”, Viale Caprera 43, 57123 LI Italien.
  • Lajaticco: Restauranten “Da Nello” Piazza Vittorio Veneto, 9, 56030 Lajatico PI Italien.