Badesteder

Hvor er der godt at bade?

Pool, sandstrand, termiske bade og sandstrand.

Det afhænger lidt af humøret og årstiden. Brug kortet og vejledningen nedenfor.

 

Pools

Nemmest er Chianni’s offentlige pool, som ligger under 500 meters gang fra lejligheden (ved siden af fodboldbanen, som du kan se fra altanen). Flere af nabobyerne har tilsvarende offentlige anlæg. Alle steder har flot udsigt over landskabet, mulighed for at købe kaffe, is, mv. Husk badehætter.

DSC_6385

 

Vandfald

Hemmelig oplevelse. Kør præcis 5 km fra p-pladsen i retning mod Montevaso (brug triptæller). Følg den lille sti opad bjerget ca 200 meter (hav fornuftigt fodtøj på). Her kan du bade i en lille lagune. Uspoleret, eksotisk og lidt vildt. God til en eftermiddagsdukkert.

DSC_9624

Sandstrande

Vada, Cecina, Via Reggio og San Vicenzo mv.

Vada bruger vi meget – for det er tættest på Chianni, og vandet og sandet har en særlig farve. Dertil kommer, at der er gratis strand. Ulempen er en udsigt til den nærliggende fabriks anløbsbro. Turen er flot.

De øvrige steder er traditionelle italienske betalingsstrande. Det betyder parasol-udlejning, liggestole osv. Men tag det med et smil. Visse steder er der gratis strand. Kig eller spørg efter “spiaggio libero”.

 

Klippestrand

En stor oplevelse – hvis du kan svømme – eller bare vil sole dig. Vandet er friskt, klart og der er dybt. Der er meget at kigge på under havoverfladen – masser af fisk, enkeltvis eller i stimer, og flotte klippe-formationer og rev – så medbring svømmebriller, eller hvis du er seriøs: Finner, maske og snorkel. Jeg kører til Calafuria Livorno – og parkerer i  vejsiden, ligesom italienerne. Her er små stier ned – og en trappe ved selve restauranten. Forvent mange unge i weekenden. Der er ikke mange udenlandske turister her.

2012-10-22 12.30.17

Termiske bade

Et stort hit i Casciana Terme er de termiske bade. Midt i byen ligger den gamle badeanstalt – hvor vandet er opvarmet af den vulkanske undergrundsaktivitet. Stedet er lidt sanatoriumsagtigt. Det gælder sådan set også for alle de andre ting, man kan se i Casciana Terme. Se særskilt side her.

De termiske bade er mest relevante om foråret/forsommeren, sensommeren/efteråret, hvor lufttemperaturen er knap så høj. 

Piscina