Rejsemuligheder

Jeg anbefaler at flyve til Pisa, da det er tættest og lufthavnen er super simple. Firenze er heller ikke så langt væk, men biludlejningen er lidt længere væk fra terminalen. Ankomst / afrejse kan evt kombineres med et besøg i byerne.

Skal du afsted om vinteren – så kan det lade sig gøre med mellemlandning – eller med direkte fly til Bologna eller Rom.

Fly til Pisa

 

Du kan flyve til Pisa med Norweigian i perioden marts – november. Klik evt. her for lavpriskalender (nyt vindue).

Det er billigst midt på ugen – og dyrest lørdag. Et godt fif er derfor at rejse derned f.eks. onsdag – onsdag. Så har du også lørdagen til at gå på markeder i, og du ankommer ikke netop som mange butikker er lukket.

Fra lufthavnen i Pisa kan du komme med tog – og derefter bus til Chianni på 3½ time. Jeg hjælper gerne med køreplanerne.

Du kan også leje bil i lufthavnen. . 1500 kroner for en uge og opefter…. Der er ca. 45 min. kørsel til Chianni. Bestiller du fly får du mulighed for at leje bilen direkte på hjemmesiden.  Alternativ brug f.eks. SIXT.  Link her…

Fly til Firenze og Pisa

Det spanske selskab Vueling har flyvninger til Firenze og til Pisa.

Vueling (nyt faneblad)

 

Vueling Airlines

De har ofte rigtigt billige tilbud, men priserne varierer afhængigt af rejsetidspunkt og bestillingstidspunkt…..

 

Fly til PISA og Bologna med SAS

SAS flyver også direkte til Pisa i sommerhalvåret, og med gode forbindelser med en mellemlandning resten af året (bl.a. Munchen)

Link til SAS – Italien (nyt faneblad)

Alternativt Bolonga – her flyver SAS (nyt faneblad) hele året. Der er ca 200 km og 2½ times kørsel. Besøg evt. Bologna eller Firenze på vejen….

Et alternativ specielt hvis man skal derned november -marts……

Togrejse

Absolut den mest romatiske, klimavenlige og lærerige oplevelse.

Men ikke billigst – det er mere eksklusivt end flyveren – for dem der har overskud i tid og penge.

Turen fra København H tager ca. 26 timer. Så det er i praksis hurtigere en bilen. Kan kombineres med sovevogn og spisevogn, og du kan evt se noget på vejen. Vælges den forkromede løsning med 1. klasse, sovekupe osv. løber det op. Regn med 5000-9000 DKK for 2 personer t/r  afhængigt af 2. klasse / 1. klasse – sovekupe osv.

Du kan selv booke eller bruge en agent.  Jeg anvender togrejse.dk (nyt faneblad) 

Biltog har jeg undersøgt flere gange også via ovenstående. Det er dyrt, og du skal til Hamborg først. Jeg synes det er enklere, billigere og mere fleksibelt at tage toget fra Østerport til Firenze – og så leje en bil dernede. Men overvej det – måske er det fint for jer.

Bil ned gennem Europa

Der er 1800 km til Chianni med bil. Et godt tip er derfor at tage en overnatning i det sydlige Tyskland.Fordelen er at man kan have skinker, vin og oliven med hjem. Økonomisk er det ikke billigere hvis du kun er afsted en uge. Kør evt. over Gedser – Rostock og slå kalechen ned i alperne hvis du har denne mulighed.  :).


Vis stort kort

Komme til Chianni uden bil

Normalt anbefaler jeg at leje en bil. Der er mange muligheder i området, og naturligvis udflugter til havet, Lucca, Volterra og Firenze. Men det kan sagtens lade sig gøre at have en god ferie dernede, slappe af, handle, gå på restaurant og måske tage bussen til nabobyen hvor der er termiske bade. En storby tur til Firenze kan også lade sig gøre – via bussen til Pontedera.

Køreplanen fra f.eks. Pisa lufthavn kan fås via Google maps. Se kort:

 

Se kort: